Mäklarinformation

Här har vi samlat information och svar på vanliga frågor vi får från mäklare. Är ni mäklare och saknar något kontakta gärna oss på styrelsen@brfmalarblick.se så att vi kan komplettera med den informationen.

Årsredovisningar

Aktuell årsredovisning finns att ladda ner  i PDF-format, till årsredovisningarna.

Stadgar

Våra stadgar finns att ladda ner  i PDF-format, till stadgarna.

Avgiftshöjningar

Avgiften höjdes med 2 % 2022-01-01. Detta var första höjningen sedan 2014.

Överlåtelseavgift & pantbrevsavgift

Överlåtelseavgift samt eventuella pantbrev betalas av köparen. Aktuella avgifter kan fås från HSB Södertörn.

Pågående projekt och ombyggnationer

Information om vad som är på gång i föreningen när det gäller ombyggnationer och större projekt hittar ni på vår nyhetssida.

Bredband, TV & Telefoni

Fiber indraget från Telia. Bredband 250/250Mbit, digital-tv lagom och hemtelefoni debiteras i samband med avgiften för alla boende. Router med mera tillhör bostaden och får inte tas med vid flytt.

Analogt grundutbud finns för de som så önskar via antennuttag i alla radhus/lägenheter.

Som alternativ finns även traditionellt telefonjack för bredband och telefoni från valfri leverantör. Vill man sätta upp parabol krävs särskilt tillstånd från styrelsen.

El

Abonnemang för el tecknas av varje bostadsrättsinnehavare. Nätägare är Vattenfall.

Värme & vatten

Kostnad för värme och vatten ingår i avgiften för bostadsrätten.

Föreningslokaler & gemensamma utrymmen.

Föreningen har 5 olika lokaler som boende kan hyra. Det finns både festlokal och övernattningsrum. Mer information finns under hyra lokaler. Föreningen har 8 tvättstugor, dessa kan användas av alla medlemmar oavsett var på området man bor.

Förråd

Varje bostadsrätt har ett förråd beläget på vind eller i källare i flerbostadshusen, i anslutning till respektive radhus/lägenhet eller i gemensamma förrådsbyggnader.

Bostadsrättstillägg

Föreningen står för bostadsrättstillägget. Bostadsrättsinnehavaren behöver inte teckna till något extra bostadsrättstillägg i sin egen hemförsäkring.

Planritningar

Föreningen har inga planritningar tillgängliga utan smidigast är att ta fram en utifrån den specifika bostadsrätten som skall säljas.